Skip to content

vaatafwijkingen

Bij vaatafwijkingen gaat het om duidelijk zichtbare en verwijde bloedvaten op verschillende delen van het lichaam. Wat betreft het lichaam, kunt u het meest last hebben van opvallende vaatjes op de benen. Dit worden beenvaten, berkentakjes, of bezemrijsvarices genoemd. Deze bloedvaten zijn te herkennen aan een rode, blauwe of paarse van kleur. In het gezicht en decolleté wordt vaak gesproken van couperose. U kunt dit herkennen aan een rode verkleuring van de huid, waarbij veel kleine bloedvaatjes zichtbaar zijn. In sommige gevallen is er sprake van rosacea. Dit is een huidaandoening waarbij een rode verkleuring van het gezicht zichtbaar is met kleine ontstekingen. Daarnaast is de huid zeer gevoelig, wordt het snel rood en zijn er vele adertjes zichtbaar.

Veel patiënten ervaren beenvaten, Rosacea en Couperose als cosmetisch storend en willen graag de bloedvaatjes laten verdwijnen. Bij Gentle Skin Clinic is het mogelijk om door middel van laserbehandelingen de bloedvaten te vernietigen en het omliggende weefsel te besparen! Uiteraard wordt voorafgaand aan de behandeling een gratis consult gehouden, waarbij de huidtherapeut kan beoordelen of een behandeling mogelijk is. Ook kunt u uw wensen en verwachtingen delen en kan de huidtherapeut in samenspraak met u een behandelplan opstellen.

Gedurende het gehele behandeltraject moet u zonlicht en de zonnebank vermijden.

Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-licht door middel van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Tot 48 uur na de behandeling moet u alle warmtebronnen vermijden. U moet hierbij denken aan sauna’s, hete douches en intensief sporten

 

Bij Gentle Skin Clinic wordt gewerkt met de ND YAG laser van Cynosure om de bloedvaatjes te verwijderen. Tijdens de behandeling wordt de lasterstraal doelgericht geabsorbeerd door de hemoglobine (rode kleurstof) in de het bloedvaatje. Hierdoor wordt het bloedvaatje
genoeg verhit en gaat het bloed stollen. Het bloedvaatje is hierbij dus vernietigd en zorgt het lichaam ervoor dat het wordt opgeruimd. Doordat de laser selectief en doelgericht te werk gaat, wordt het omliggende weefsel niet aangetast en is de behandeling volkomen veilig.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en de diepte van de bloedvaatjes. Oppervlakkige bloedvaten zijn meestal binnen 2 behandelingen verminderd/verdwenen, maar dieper gelegen bloedvaten hebben meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Get in Touch

Plan nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Gentle Skin Clinic!

Chat met ons
Hulp nodig?
Kunnen wij u helpen?